Despre Restylane Skin Boosters

Restylane Skin boosters cu acid hialuronic

Despre Restylane Skin Boosters

Restylane Skin Boosters este un produs injectabil care contine acid hialuronic (AH) stabilizat, cu structura asemanatoare celui din piele, dar prelucrat astfel incat sa dureze mai mult.

Produsele cu AH sunt de doua feluri: filler – destinate umplerii ridurilor si inlocuirii volumelor faciale pierdute si booster – destinate refacerii si cresterii calitatii pielii.

Dr Manuela Ravescu restylane boosterProdusul Restylane Skin Boosters este unic in aceasta categorie si include doua produse, Restylane Vital cu un continut de AH de 20mg/ml creat pentru pielea mai matura si cu retea de riduri superficiale, si Restylane Vital Light cu 12mg/ml AH, pentru pielea tanara sau piele foarte  subtire.

Restylane Skin Boosters este un produs fluid si elastic, creat sa fie injectat in dermul mijlociu si profund pentru a reface stratul de AH la acest nivel, care scade cantitativ cu fiecare an de viata. A fost dovedit stiintific ca, in interiorul pielii, acest produs va realiza o hidratare profunda, iar la exterior se constata o imbunatatire vizibila a texturii pielii, diminuarea ridurilor superficiale, cresterea luminozitatii si o suprafata mai uniforma. Deoarece, in timp, injectarea acestui produs creste tonusul si elasticitatea tegumentului, se va observa si un usor efect de lifting.
La orice produs injectabil calitatea este vitala, iar Restylane este primul acid hialuronic produs si in calitatea caruia s-a investit foarte mult de-a lungul timpului. Este cel mai folosit in intreaga lume si sprijinit de numeroase studii clinice, purificat complet de proteine straine, cu sterilitate verificate. Aceasta ne asigura nu doar rezultatul estetic dorit dar si siguranta pe termen scurt si lung.

Care este explicatia acestor numeroase efecte benefice pe o arie tegumentara larga, determinate de un singur produs?

Cheia acestui tratament sta in redarea starii de hidratare optima. Dupa varsta de 25 de ani sinteza de AH scade anual. Acidul hialuronic este o polizaharida cu o mare capacitate de a retine apa (o molecula AH poate lega pana la 1000 molecule apa), diminuarea acestui component al pielii ducand la deshidratare. Datorita deshidratarii se inactiveaza enzimele implicate in complexele reactii biochimice din piele, accentuandu-i devitalizarea. Redarea unei stari de hidratare optima este posibila doar prin refacerea cantitatii de AH, ceea ce va duce la reactivarea enzimelor si repornirea reactiilor de sinteza. De asemenea, refacerea stratului de AH contribuie la cresterea sintezei si la imbunatatirea nutritiei fibrelor de colagen si elastina.

Beneficiul sau principal, in afara de corectarea unor inestetisme, este “boost”-ul pe care il da functionarii pielii, iar acest efect de revitalizare s-a mentinut chiar si la 3 ani post-injectare. Ce ajutor mai bun putem da pielii noastre decat sa ii suplinim deficitele si sa ii cream astfel mediul perfect de regenerare?!

Modul de utilizare

Acest produs poate fi injectat de medici specialisti, prin microinjectii care lasa cantitati de 0.01 ml AH la fiecare intepatura. Seringa speciala in care vine “booster”-ul are 2 ml si este dotata cu dispozitiv special de control al cantitatii eliberate. Datorita faptului ca forma de prezentare este seringa de 2 ml iar tehnica de injectare este de introducere in derm de micropicaturi de 0.01 ml se poate obtine imbunatatirea unei suprafete tegumentare mari. El poate fi injectat in mod uniform pe fata, gat, decolteu, dosul mainilor.
Este o injectare care provoaca un disconfort minim deoarece inainte de procedura se aplica o crema cu anestezic (e.g. lidocaina) si se pot folosi si comprese cu gheata pentru diminuarea inflamatiei. Eventualele reactii adverse sunt minime si sunt reprezentate de mici echimoze, usor eritem care dispare in cateva ore, mici umflaturi la locul injectarii.

Indicatiile sunt multiple: piele deshidratata, afectata de expunere la soare, riduri superficiale, ten matur (pentru revitalizare), cicatrici post-acneice. Schema de tratament se realizeaza impreuna cu medicul specialist, dar, in general, se efectueaza trei sedinte la un interval de 4-6 saptamani, iar apoi se face o sedinta la 6 luni pentru mentinerea efectului.
Este tratamentul ideal pentru persoane care nu au mai apelat la proceduri injectabile dar care doresc o imbunatatire evidenta a suprafetei tegumentare. Poate fi folosit si la pacienti de 20 ani pentru diminuarea cicatricilor post-acneice sau la persoane de 30 ani pentru hidratare profunda si prevenirea semnelor imbatranirii. Se poate folosi singur sau in combinatie cu alte tratamente estetice.

De ce iubim acest produs, atat noi medicii, cat si pacientele noastre? Pentru ca, ajutand pielea sa functioneze la parametrii maximi, putem spune ca am descoperit un “izvor al tineretii”, nu vesnice, dar pentru  suficient timp sa ne faca viata mai frumoasa.

Dintre toate tipurile de acid hialuronic pe care le cunosc acesta m-a facut sa inteleg cel mai bine ca frumusetea este insotita de sanatate, pentru ca in timp ce eu corectam inconvenientele estetice reuseam si sa imbunatatesc sanatatea pielii.

 

Photo source igptreatmentclinics.com

 

Author Info

Dr. Manuela Răvescu

No Comments

Post a Comment