Mezoterapia perioculara

mezoterapia perioculara

Mezoterapia perioculara

Mezoterapia perioculmezoterapia periocularaara este o terapie medicala injectabila de rejuvenare si biorevitalizare a zonei perioculare. Mai exact, sunt microinjectii intradermice, realizate cu ace extrem de fine, prin care o solutie sterila formata din acid hialuronic si ingrediente de biorevitalizare, este plasata in tegumentul pleoapei superiorare, pleoapei inferioare, a santului lacrimal si a santului palpebromalar.

In cele ce urmeaza ma voi referi la produsul RRS HA Eyes deoarece este produsul pe care il folosesc de 4 ani si suntem foarte multumiti de rezultate, atat eu cat si pacientii mei. Ceea ce observam frecvent este ca diferitele parti ale fetei imbatranesc in ritmuri diferite. Zona ochilor este prima afectata de procesul de imbatranire din cauza particularitatilor anatomice ale zonei si structurii pielii perioculare. Aceasta afectare timpurie se combina cu sensibilitatea zonei, ceea ce duce frecvent la aparitia de complicatii precum vanatai sau edeme. Fireste ca aceste efecte secundare dispar in totalitate in maximum 2 saptamani, dar aceste 2 saptamani pot fi neplacute. Deasemenea, medicul trebuie sa injecteze cu prudenta acid hialuronic cross-linkat (filler) in zona orbitala, deoarece pot aparea efecte adverse cum ar fi:

-efectul Tyndall ( culoare albastruie a pielii datorita luminii care intalneste acidul hialuronic injectat)

-la pacientii cu o circulatie limfatica slaba pot aparea edeme suborbitale (“pungi”) datorita capacitatii fillerului de a atrage apa si persistentei sale indelungate.

Avem o zona sensibila, care imbatraneste repede, dar care supusa tratamentelor poate avea reactii adverse neplacute. Ce solutii gasim?

Trebuie sa avem o solutie  pentru ca ochii si zona perioculara sunt primele zone care ne atrag atentia in oglinda, dar si privirea celorlalti.

In ceea ce ma priveste, in practica mea, solutia a venit sub forma produsului RRS HA Eyes administrat injectabil si prin combinarea acestei metode cu alte terapii: peeling chimic, radiofrecventa fractionata, injectii cu toxina botulinica, intercalare cu sedinte de injectii cu plasma imbogatita cu trombocite PRP.

Mezoterapia perioculara cu acest produs este un tratament ideal pentru:

  • pacientii cu piele subtire, uscata, care au o retea de riduri fine in jurul ochilor;
  • pacientii cu circulatie limfatica deficitara si tendinta de edeme periorbitale, produsul RRS HA Eyes avand componente care imbunatatesc circulatia si scad permeabilitatea capilara (troxerutin, rutin, hesperidin);
  • pacientii cu cearcane hiperpigmentate, produsul avand ingrediente de albire, dar si imbunatatirea circulatiei duce la deschiderea culorii cearcanelor;
  • scaderea tonusului si elasticitatii pielii din jurul ochilor;
  • accentuarea santului lacrimal sau a santului palpebromalar la pacienti cu elasticitate scazuta a pielii si la care este foarte riscant ca medicul sa foloseasca acid hialuronic de tip filler.mezoterapia perioculara

 

Care este compozitia acestui produs ideal adaptat necesitatilor zonei perioculare?

Fiecare fiola de 1,5ml contine acid hialuronic non cross-linkat (este mai fluid, mai elastic) cu o mare capacitate de a hidrata tesuturile , dar fara efectele adverse ale acidului hialuronic de tip filler. Acest acid hialuronic este asociat cu solutia de biorevitalizare care este formata din:

  • flavonoide : troxerutin, rutin, hesperidin cu rol vasotrofic (imbunatatirea circulatiei perioculare si reducerea edemelor si a cearcanelor);
  • antioxidanti: vitamin C, Resveratrol, Viniferin, Naringin cu rol in stimularea metabolismului celular si in repararea biomoleculelor lezate;
  • peptide: cu rol de factor de crestere si stimulare a sintezei de colagen;
  • siliciu organic: stimularea sintezei de colagen;
  • polifenoli: Viniferin, Resveratrol, cu rol de albire.

Contraindicatiile procedurii:

-alergie la oricare dintre ingrediente

-infectii ale tegumentelor

-boli auto-imune

-terapii corticoide.

 

Reactiile adverse sunt: usoare dureri la locul injectarii, inflamatii si edeme locale, care dispar in 24 de ore, mici echimoze.

Inainte de procedura se aplica o crema anestezica locala astfel incat disconfortul este minim, dar efectele benefice sunt mari. Se realizeaza o secventa de 4-6 sedinte distantate la 2 saptamani.

Mai doresc sa adaug un lucru foarte important, pentru siguranta pacientului si fireste si a medicului:

acest produs este acreditat in UE ca si dispozitiv medical CE clasa III injectabil.

Cand vine vorba despre tratamente estetice injectabile, toti pacientii ar trebui informati de acreditarea produsului in UE, dar si de catre Ministerul Sanatatii din tara respectiva. Pentru ca un produs acreditat si autorizat a trecut prin studii cliinice si medicii au un back-up stiintific in ceea ce priveste siguranta produsului si managmentul eventualelor complicatii.

In medicina estetica, la fel ca in orice alta ramura a medicinei trebuie sa se lucreze cu produse avizate si dupa protocoale care se adapteaza necesitatilor fiecarui pacient in parte. Si mai ales, orice terapie injectabila trebuie realizata de un medic specialist, ideal dermatolog sau chirurg plastician si nu de asa zisii esteticieni.

Sa va bucurati de sanatatea si frumusetea voastra si sa nu uitati ca atunci cand avem grija de frumusetea pielii, de fapt ne ingrijim de sanatatea ei!

Author Info

Dr. Manuela Răvescu

No Comments

Comments are closed.