Tratamente dermato-cosmetice post-expunere la soare

Tratamente dermato-cosmetice post-expunere la soare

    Ne-am bucurat din plin de soarele si caldura verii, o sa ne lipseasca foarte mult, dar acum trebuie sa  ajutam tenul sa isi revina dupa expunerea la soare.

Stim cu totii ca vara, mai ales dupa ce am fost in concediu la mare, cuvantul de ordine este HIDRATARE. Dar oare este suficient  sa facem simple tratamente de hidratare?

Nu, nu este nici pe departe suficient si am sa va explic de ce.

Sub actiunea radiatiilor ultraviolete se produc in piele radicalii liberi care accelereaza imbatranirea pielii deoarece ei ataca in mod direct atat celulele din piele, cat si colagenul si elastina. Daca radicalii liberi sunt in cantitati mari  pe termen lung,  provoaca si modificari structurale la nivelul ADN-ului celular, mutatii care ulterior nu mai pot fi corectate.

Microdermabraziune

Cand stam la soare se activeaza melanocitele, celulele din piele responsabile de productia melaninei, pigmentul care da pielii culoarea bronzata. Din pacate foarte frecvent apar defecte de pigmentare (pete brune) mai ales la nivelul fetei si pentru a le estompa trebuiesc efectuate terapii dermato-cosmetice speciale.

Deshidratarea consecutiva expunerii la soare duce la scaderea reactiilor de sinteza de colagen, elastina, acid hialuronic si la scaderea regenerarii celulare.

Acum intelegem de ce tratamentele de la sfarsitul verii trebuie sa indeplineasca mai multe obiective:

·         Hidratare

·         Furnizarea de antioxidanti pentru a asigura tenului atat recuperarea cat si protectia ulterioara

·         Stimularea sintezei de colagen si elastina

·         Stimularea regenerarii celulare

·         Repararea defectelor de pigmentare

 

Ideal ar fi ca orice terapie post-expunere la soare sa inceapa cu o exfoliere : microdermabraziune sau un peeling cu acizi de fructe pentru ca stratul cornos deshidratat va fi o piedica in fata ingredientelor active. De obicei pacientele sunt reticente la exfoliere in aceasta perioada pentru ca nu vor sa le “paleasca” bronzul. Dar nu trebuie sa va temeti, sunt exfolieri minimale care vor afecta foarte putin culoarea pielii dar in mod benefic vor uniformiza nuanta bronzului.

Va prezint mai multe tipuri de tratamente care se pot face la sfarsitul verii si care va vor ajuta la revitalizarea tenului si la pastrarea uniforma a bronzului. Sunt tratamente pe care le realizam in centrul nostru de estetica si care le adaptam permanent in functie de produsele si terapiile noi:

Tratamente cosmetice, intotdeauna binevenite, dar mai ales dupa un concediu la mare. In functie de necesitatile pacientului putem efectua:

  •   Tratamentul cu celule stem Stem Cell Phyto-Elite de la Pevonia Botanica, un tratament care imi place foarte mult, bogat in antioxidanti, extrase de celule stem vegetale, substante hidratante, aminoacizi si oligopeptide care vor ajuta sinteza de colagen.
  • Impregnarea cu colagen Biodermal de la Bruno Vassari sau Elasto-Firm si Oxy-Vital de la Pevonia, adecvata celor cu tenul foarte deshidratat, sensibil, cu elasticitate scazuta sau celor care au suferit arsuri solare.Pentru pacientele cu defecte de pigmentare recomand terapia Intensive Whitening Treatment de la Bruno Vassari care pe langa substantele care corecteaza petele inestetice, contine si multa vitamina C pentru stimularea sintezei de colagen, vitamina B3 si extract de lemn dulce fiind si un tratament deosebit de hidratant.
  • Daca este necesara o revitalizare puternica  este potrivit un peeling usor cu Glyco System bogat in acid glicolic si vitamina C.
  • Persoanele cu tonus facial scazut pot incerca tratamentul Collagen Booster care combina impregnarea cu colagen cu un aport considerabil de vitamina C, aminoacizi si oligopeptide.
  • Un veritabil tratament de hidratare cu acid hialuronic HA 50X Bruno Vassari.
  •   In cadrul oricaruia dintre tratamentele de mai sus putem adauga si terapia cu oxigen hiperbaric Oxygenera care va revitaliza si hidrata suplimentar pielea.
  • Daca terapia este precedata de un peeling usor vom fi si mai eficiente.

In ceea ce priveste tratamentele medicale va recomand:

  • Primul pe lista preferintelor este Skin Booster-ul. Sunt microinjectii repartizate uniform pe toata suprafata fetei, gatului si decolteului cu un acid hialuronic fluid si elastic. Acesta va realiza o hidratare profunda remarcabila si va reporni reactiile de sinteza din piele.
  • Mezoterapia injectabila- exista mai multe tipuri de cocktail-uri pentru a realiza mai multe tipuri de terapii. Putem face tratamente care sa se adreseze photoaging-ului, tratamente de stimulare a sintezei de colagen, tratamente de hidratare si cocktail de mezoterapie bogat in antioxidanti.
  • Terapia cu plasma imbogatita cu trombocite  PRP este foarte indicata persoanelor cu defecte de pigmentare si celor cu tonusul scazut.

Sunt atat de multe metode prin care ne putem revitaliza si repara pielea dupa soarele verii, iar fiecare in parte nu lucreaza doar la aspectul pielii, ci mai ales la sanatatea ei. Fiecare zi petrecuta la cabinet cu pacientii imi reitereaza ca o piele frumoasa poate fi doar o piele sanatoasa! Oricum fiecare dintre noi merita sa isi acorde atentie, sa se ingrijeasca si sa se rasfete, iar daca rasfatul vine impreuna cu un ten luminos, hidratat si revitalizat este cu atat mai bine.

Author Info

Dr. Manuela Răvescu

No Comments

Comments are closed.