Utilizarea radiofrecventei in scopuri estetice a inceput in anul 2000, dupa ce mult timp a fost folosita in medicina, in general, si, in chirurgie, in special pentru o paleta larga de indicatii. In dermato-cosmetica, radiofrecventa este utilizata datorita efectului sau de scurtare a fibrelor de colagen, avand drept rezultat un lifting instantaneu, dar si datorita efectului de stimulare a sintezei de colagen, elastina si mucoplizaharide (acidul hialuronic) care apare la repetarea sedintelor.
Toate aceste efecte insumate determina ceea ce se numeste “skin tightening”. Efectul sau principal este cresterea evidenta a tonusului si elasticitatii pielii, fiind indicata folosirii pe zonele cu laxitate cutanata.
Deoarece produce vasodilatatie, radiofrecventa este urmata de o imbunatatire a oxigenarii si nutritiei tesuturilor, contribuind suplimentar la cresterea calitatii pielii. Astfel, ea se poate folosi in tratamentele faciale la persoanele care au tonusul afectat, fie datorita varstei, fie datorita pierderii semnificative in greutate, sau in tratamentele corporale, utilizand alte programe si alte intensitati, in acelasi scop, al cresterii tonusului.